Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/foriwork/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/foriwork/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/foriwork/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3684

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/foriwork/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php:2758) in /home/foriwork/public_html/wp-content/plugins/wp-fastest-cache/inc/cache.php on line 412
Как да създадем интересна и запомняща се визитка ? | Графичен и уеб дизайн

Как да се изработи една добра визитка: 9 топ съвети

Една добра предпечатна подготовка на Вашата визитка може да Ви накара да се откроявате от конкуренцията. Ето някои топ съвети за това как да се направи един добър дизайн на визитка, която оставя трайно впечатление във Вашите клиенти.

Въпреки, че ние работим все повече и повече в дигитално време и технологии, скромната визитката все още е една от основите за разпознаване на бизнеса Ви и контакта с него. Ако нямате визитка която може да дадена потенциални клиенти или сътрудници,може да се окаже ключова възможност за пополизирането на Вашите продукти или услуги.

Не всички визитки са създадени графично еднакви, обаче. Ние живеем в един свят, където средният и малкия бизнес може да проектира свои собствени визитки и да ги поръчате от най-известните онлайн сайтове за визитки на доста ниски цени.

Тези визитки може да бъдат не толкова атрактивни и нестандартни, а съвсем обикновени и стандартни, което да отегчи Вашите клиенти и партньори.

Какво означава това е, че графичният дизайн на  визитките Ви не работи!

Това е едновременно предизвикателство и възможност: да се открояват, което трябва да се създаде със креативен графичен дизайн, който изглежда фантастично, и Ви помага да се разграничат визитките Ви от останалите. Ако можете да направите това и визитката да се чувстват приятно в ръката, то ще бъде добре за Вашия бизнес. Ефективният дизайн на визитка  можете да издигне Вашия бизнес по-напред от Вашите конкуренти, преди дори  клиента да видял Вашия сайт!

Така, че всичко, което се има предвид за разпознаване на Вашият бизнес или услуги, съм събрал в 9 от най-добрите  съвети за създаване на ефективна и иновативна бизнес визитка.

01. Използвайте принципи за добър графичен дизайн на визитката

fb8d37edf014acf1cd9addf0a48a6211-650-80Помнете: основните принципи за предпечатната подготовка на хартията се прилагат за визитките.

Това може да изглежда очевидно, но си струва да повтаря, че визитка е част от печатните материали като всеки друг. Поради това, основните принципи за предпечатната подготовка на хартията се прилагат за визитките:

  • Спазвайте разстояние от  поне 5 мм от ръба на визитката, за важната информация и изображения в нея.
  • Графичният дизайн трябва да е  при 300dpi за най-добро възпроизвеждане на изображението.
  • Уверете се, че ползваните шрифтове поддържат минимален размер за четливост.
  • Предпечатнатна подготовка направете в CMYK, освен ако не работите  с допълнителни цветове.

Разгледайте други графични дизайнери, които са публикували свои дизайни за визитки в Интернет, тъй като това може да Ви помогне за постигне на правилната йерархия на информация във Вашата визитка.

02. Бъдете креативни в рамките на ограниченията на Вашата визитка

5c50a1f70d5f5e820939f3a2f256db71-650-80Визитките може да са малки, но все още можете да се използва творчески пространството им.

Има няколко „стандартни“ размери за визитни картички, в зависимост от това къде се намирате по света. Един типичен пример е 55x85mm, въпреки че ще видите много други размери, цитирани в Интернет. Работейки в това малко каре все още можете да се креативни с пространството: започнете с това, ключовата информация, която искате да включите, като  име, телефонен номер и имейл адрес, след това помислете за добър и интересен графичен дизайн около представянето на тази информация по креативен начин.

03. Избегнете обичайните грешки при дизайна на визитките

b13a6038c4fd82652088e9e77bd4136e-650-80Първата грешка е да не се погледне отстоянието от визитка до визитка при печатането на обикновен принтер.

То често е 3 mm, но може да бъде 5 мм, затова проверете!

За да избегнете разминаването обикновено става с помощта на обикновена граница около цялата страна на визитката в един цвят, това ще гарантира разминаването в цветовете при рязането на самата визитка.

04. Използвайте специални покритие при печата на вашата визитка

323ba527fdabf11b1971ec4a92dccbc1-650-80

Този пример разполага с UV частичен лак, за да се подчертае грифа на китарата

Хитър начин за добавяне на допълнително въздействие на визитка, и да я направи да се открояват от останалаите обикновени визитки , е да се използва специален завършек. Специални покрития включващи UV лак и метални мастила могат да добавят значително подобряване към визията на Вашия печат. Те могат да не  визитката по-осезаема, визуално впечатляваща и запомняща се.

Различни принтери предлагат различни варианти за облицовки и печат върху различни повърхности и хартии, не се страхувайте да отидете в печатницата и да се консултирате със предпечатен специалист, ако Вашият  принтер предлага само четири-цветен печат.

 

05. нарязани на вашата визитка

e09dbc230c18dbfb8a651d087a1287f6-650-80

Тази визитка е дело на Фил Джоунс, Райън Колман и Джеф Маклоуд за йога студио и показва как креативното мислене при щанцоване на визитката може да доведе до по-забавна и запомняща се реклама.

Чудесен начин да направите Вашата визитка уникална е да се използва щанцоване за отстраняване на елементи от обикновеният размер на визитната картичка, оставяйки празнина в нея. Можете да използвате един зар, за да се промени формата на вашата карта (чрез закръгляне на ъглите, например), или можете да изрежете фигури от центъра на картичката.

Въпреки че щанците са скъпи, за да се създадат за първи път, правят Вашата визитка наистина уникална и запомняща се .Има и принтери, които предлагат лазерно изрязване и правят по икономичен процеса при малки тиражни на визитките. Има някои невероятни креативни примери в Интернет, просто потърсете за щанцовани визитки.

 

 

 

 

 

06. Използвайте необичайни материали при изработката на визитката

1f2cc20c75ce7a0d1c5e85bcc707d1e4-650-80

Тази визитка е изработена от печатна платка, и работи като USB устройство. Когато включен в мрежата, то предоставя допълнителна информация за лицето за контакт на нея.

Повечето бизнес визитки са отпечатани върху картон. Това е най-рентабилен вариант за отпечатване на визитките ви. Ако сте готови да се получат малко по-креативни, можете да печатате върху най-различни материали, включително и прозрачни пластмаси, метали, дърво и други .

f2a8cfd07ac0314d2a23d9bcbcf7483e-650-80

Тук кучешката бисквитка е била използвана като материал за визитката, което и позволява да служи за две цели едновременно.

Имайте предвид, че визитните картички трябва да бъде лесно преносим и могат да се съберат  в джоба или чантата, но при всички случаи при избор на различен материали за изработката и  незабавно ще се открояват от ежедневите визитки.

 

 

 

07. Направи визитката си полезна

b7740c2fc8058dc0257aec4ec82f2803-650-80

Тази визитка проектирана от Емили Бери се превръща в удобен стол, и да се ползва за поставка на телефона Ви на бюрото.

Един от проблемите, с хартия е, че тя е навсякъде. Някои хора държат на всяко парченце хартия, което получават, а други изхвърлят всичко ненужно при първа възможност. За да се избегне рискът от изхвърлянето на визитката Ви, направете я с дизайн който е повече от една визитка картичка.

49031bc86117402eb97e725575016e0e-650-80

Тази визитка с дизайн от Джейми Уейк включва семена, които покълват, след няколко дни на накисване във вода.

Едни от най-запомнящите се дизайни е този, който включва функция и форма. Примерите показани тук включват във визитка, кълнове, които игарят ролята на коса или да се превърне в един миниатюрно кресло за мобилния телефон.

 

 

 

 

 

 

08. Рециклирани визитки

6f2f3ba57afa0ed39631b92bddc5a806-650-80

Тези визитки са изработени на ръка от различни видове поздравителни картички.

Старите визитки, пощенски картички или опаковки могат да променят предназначението си и да получават нов живот като Вашата нова визитна картичка. Рециклирането е  екологосъобразно и ви позволи да изразите своята креативност по нов и вълнуващи начини. Има някои фантастични примери в Интернет, само потърсете. Процесът може да бъде толкова просто като се залепи само стикер с новите данни за самата визитка. Така ще получите визитки с разнообразни цветове и шарки.

9. Проверете отново файла за печат

Този съвет се отнася за всеки предепчатен файл за печат, който правите, но това е толкова важно, че си струва да се повтаря. Преди изпращане на Вашите файлове за печат на визитките към печатницата, уверете се, че сте проверили всеки един детайл в тях. Няма нищо по-лошо от това да получите визитките си и да  откриете печатна грешка в имейл адреса или името си.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Tags

top